Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Életünket és vérünket a pénzpi
  2010-08-07 10:56:14, szombat
 
  Életünket és vérünket a pénzpiacok nyugalmáért!

2010.06.09.-15:32:47
10 millió magyar embernek azért kell látástól vakulásig dolgoznia, és újból és újból összébb húzni a nadrágszíjat, nehogy a "pénzpiacok" idegesek legyenek.

A ,,magyar gazdaság sanyarú helyzetével", meg az ,,államcsőddel" kapcsolatos fideszes megnyilatkozások legfőbb tanulsága a következő: nincs fontosabb feladatunk, minthogy megnyugtassuk a ,,pénzpiacokat". Lehet itt árvíz, munkanélküliség, nyomor, erkölcsi-gazdasági válság, tönkremehet az oktatás és az egészségügy, de egyvalami nem történhet meg: ,,a pénzpiacok" nem lehetnek idegesek.

Még csak nem is arról van szó, hogy a ,,pénzügyi befektetők" tönkremennek, milliókat, milliárdokat veszítenek, vagy távozni kényszerülnek szegények. Nem: 10 millió magyar embernek (és persze sok százmillió embertársunknak a világban) azért kell látástól vakulásig dolgoznia, és újból és újból összébb húzni a nadrágszíjat, nehogy a ,,pénzpiacok" idegesek legyenek. Mert nekik, a ,,pénzpiacoknak" - ha már újabban így tárgyiasítani kell őket, mármint a szentséges ,,pénzügyi befektetőket" - nyugodtan kell álomra hajtani a fejüket. Mi, sok-sok milliónyian, sőt mondhatom, az emberiség háromnegyede, szenvedhet, nyomoroghat, retteghet attól, hogy az utcára kerül, házát elárverezik, orvosi ellátást nem kap, mindez nem számít, mert csak egyvalami fontos igazán ebben a teljes mértékben orwelli jelleget öltött, abszurd ,,új világrendben": a ,,pénzügyi befektetők" nyugodt álma.

Megjegyzem, hogy a ,,pénzpiacok idegessége" is egy újszerű metonimikus kifejezés (metonímia: két fogalom (dolog) térbeli, időbeli, anyagbeli v. ok-okozati érintkezésén alapuló szókép (pl. alszik a város [= a város lakói], acélt ragad [= kardot ragad], jelen esetben ,,idegesek a pénzpiacok", vagyis azok, akik a pénzünkkel szórakoznak és rajtunk élősködnek). De hát miért kell tárgyiasítani és ,,piacnak" nevezni a pénzügyi befektetőket? Nos, a XX. században megfigyelhető jelenség, hogy a hatalom igazi birtokosai igyekeznek a háttérben maradni, és mindenféle senkiházi alakokat előtérbe tolni, akik mint ,,politikusok" meg ,,gazdasági szakértők" képviselik az árnyékba húzódó oligarchia érdekeit. Mármost azok, akik egyre szegényebbek, és a munkanélküliség valamint a teljes elszegényedés rémétől rettegnek, aligha fognak fellázadni a ,,pénzpiacok" ellen. Még a ,,pénzügyi befektetőket" is lehet éppen szidalmazni, még akkor is, ha az utca embere életében nem látott közelről egyetlen ,,pénzügyi befektetőt" sem. De hát mit lehet kezdeni a ,,pénzpiacokkal"? Azok ellen nem lehet fellázadni, de nem is lenne érdemes, hiszen a ,,piacoknak megvannak a sajátos törvényeik", amit az ezer bajjal gyötört (és persze szándékosan butított) átlagember amúgy sem ért, így tehát ha a ,,pénzpiacok idegesek", akkor nincs mese, meg kell nyugtatni őket, még azon az áron is, ha milliók veszítik el állásukat, és süllyednek a legkilátástalanabb nyomorba.
Régebben a ,,pénzügyi befektetőket" amúgy tisztességesen a nevükön nevezték: a kommunisták ,,kizsákmányoló kapitalistáknak", ,,burzsoá zsarnokoknak", ,,nagytőkéseknek", meg ,,finánctőkéseknek" nevezték őket, a nemzetiszocialisták és a fasiszták pedig ugyanezeket a jelzőket használták, de rámutattak a ,,fináncoligarchia" faji összetételére is. (Amivel egyébként nem is lenne baj, mármint a faji összetétellel, ha nem lehetne alapos okkal gyanítani, hogy azok a bizonyos faji szempontok bizony jelentősen befolyásolják a ,,pénzügyi befektetők" döntéseit.) A ,,pénzpiacok" vezénylete alatt működő médiumok természetesen azt harsogják, hogy azért kell ,,megnyugtatnunk a befektetőket" meg a ,,piacokat", mert ha ők nincsenek megnyugtatva, az végső soron nekünk, átlagembereknek rossz, ugyanis ők ,,finanszírozzák Magyarországot" (és persze minden más országot is), és ha ők rosszul érzik magukat a bőrükben, és nem alszanak rendesen, abban az esetben faképnél hagynak bennünket, és akkor megnézhetjük magunkat. Magyarán: akkor megy jól nekünk, egyszerű, mindennapi emberkéknek, ha ,,nyugodt", mi több, ,,szárnyal a pénzpiac". Nos, azt hiszem, hasonló ökörségekkel etették annak idején a rabszolgákat vagy a jobbágyokat az uraik, de például Spartacus vagy Dózsa György nem vette be ezt a maszlagot.

Ideig-óráig persze a dolog működhet, és van is némi logika abban, hogy ha az uraságnak jól megy a sora és elégedett, akkor esetleg (de nem feltétlenül) jobban bánik a rabszolgáival is, és több morzsát hullajt nekik a lakomaasztalról. Na de mi van akkor, ha beüt a krach, és mondjuk nincsen elég meghódítható terület, és fogytán az uraság vagyona? Hosszabb távon, és alapvetően az Úr és a Szolga érdekei nem egyeztethetők össze, annál is kevésbé, mivel a Föld erőforrásai végesek, de fogalmazhatnék úgy is, hogy a gazdaság az egy ,,nulla összegű játék", ami annyit jelent, hogy ha bizonyos személyeknek, illetve rétegeknek több jut a Föld anyagi javaiból, akkor más személyeknek, illetve társadalmi rétegeknek kevesebb. A történelem tanulsága teljes mértékben egybevág mindennapi tapasztalatainkkal: igenis létezik kizsákmányolás, és a gazdagok legnagyobb része nem szorgalmának és tehetségének köszönheti mesés vagyonát, hanem más emberek, elsősorban az alávetett, félrevezetett tömegek szemérmetlen kizsigerelésének. ,,A tulajdon: lopás", mondta egykor Proudhon, a ,,kispolgári szocialista" filozófus, ami talán túlzás, és meglehet, Jézusnak is igaza volt, amikor azt mondta, hogy a ,,szegények mindig veletek lesznek". Az egyenlőség elvére alapított társadalom eszménye utópia, amiből viszont egyáltalán nem következik, hogy az elnyomott, nyomorba taszított tömegeknek szó nélkül kell tűrniük az oligarchia minden gaztettét. Az pedig főleg nem következik, hogy a szegény embereknek teljesen el kell hülyülniük, és el kell hinniük az oligarchia aljas és égbekiáltóan ostoba hazudozásait.

Perge Ottó- Kuruc.info


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=13568
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fináncoligarchia, kizsigerelésének, finánctőkéseknek, megnyilatkozások, átlagembereknek, embertársunknak, kapitalistáknak, lakomaasztalról, munkanélküliség, fogalmazhatnék, finanszírozzák, kizsákmányolás, nagytőkéseknek, magyarországot, megnyugtatnunk, tisztességesen, rabszolgáival, befolyásolják, kényszerülnek, elszegényedés, tárgyiasítani, pénzpiacoknak, félrevezetett, megnyugtassuk, természetesen, kizsákmányoló, egyeztethetők, megfigyelhető, összetételére, pénzpiacokkal, összetétellel, szorgalmának, megnézhetjük, szegényebbek, személyeknek, égbekiáltóan, pénzpiacok nyugalmáért, szentséges „, emberiség háromnegyede, utcára kerül, teljes mértékben, újszerű metonimikus, város lakói, pénzünkkel szórakoznak, pénzügyi befektetőket, hatalom igazi, háttérben maradni, árnyékba húzódó, munkanélküliség valamint, teljes elszegényedés, utca embere, sajátos törvényeik”, Dózsa György, Perge Ottó- Kuruc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  A fák lelke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bizonyos kulturális szint nélk...  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Szép estét  Jó éjszakát  A Föld napja  Kellemes esti időtöltést  Sokkal bölcsebb a természet,  Beney Zsuzsa  Messziről jött ember  Minden gyerek jó.  próbáljuk ki az őszinteséget  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Ünnepelj csak  Föld napja április 22  Egyszerűen  Naplemente  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ébredj  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Emberként automatikusan értéke...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjszakát  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 24  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Pillangó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Emlék  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Messziről jött ember  Bella István: Zsoltár  A könnyek összegyűjtése 
Bejegyzés Címkék
pénzpiacok nyugalmáért, szentséges &#8222, emberiség háromnegyede, utcára kerül, teljes mértékben, újszerű metonimikus, város lakói, pénzünkkel szórakoznak, pénzügyi befektetőket, hatalom igazi, háttérben maradni, árnyékba húzódó, munkanélküliség valamint, teljes elszegényedés, utca embere, sajátos törvényeik&#8221, ezer bajjal, nevükön nevezték, kommunisták &#8222, fasiszták pedig, jelzőket használták, faji összetétellel, bizonyos faji, végső soron, esetben faképnél, rabszolgákat vagy, dolog működhet, uraság vagyona, történelem tanulsága, gazdagok legnagyobb, egyenlőség elvére, oligarchia minden, pedig főleg, szegény embereknek, oligarchia aljas, fináncoligarchia, kizsigerelésének, finánctőkéseknek, megnyilatkozások, átlagembereknek, embertársunknak, kapitalistáknak, lakomaasztalról, munkanélküliség, fogalmazhatnék, finanszírozzák, kizsákmányolás, nagytőkéseknek, magyarországot, megnyugtatnunk, tisztességesen, rabszolgáival, befolyásolják, kényszerülnek, elszegényedés, tárgyiasítani, pénzpiacoknak, félrevezetett, megnyugtassuk, természetesen, kizsákmányoló, egyeztethetők, megfigyelhető, összetételére, pénzpiacokkal, összetétellel, szorgalmának, megnézhetjük, szegényebbek, személyeknek, égbekiáltóan, tehetségének, nadrágszíjat, érintkezésén, kormanyvalto, meghódítható, tönkremennek, hazudozásait, milliárdokat, rabszolgákat, ökörségekkel, pénzpiacokat, befektetőket, háromnegyede, államcsőddel, zsarnokoknak, világrendben, szemérmetlen, megnyugtatva, nyomoroghat, ugyanezeket, erőforrásai, elárverezik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.